Friday, October 16, 2009

Lelaki vs Perempuan

Bilangan perempuan dikatakan lebih ramai berbanding lelaki. Tidak hairan, kini lelaki mempunyai banyak pilihan jika mencari pasangan. Barangkali kerana itu lelaki selalu 'pasang' lebih daripada seorang teman wanita atau isteri.
Teori demand and supply menjelaskan segalanya.Bagaimanapun, seperti lelaki, perempuan mempunyai 'taste' tersendiri. Masakan mereka memilih teman lelaki atau suami secara semberono."Dia kacak tetapi membosankan, " antara kenyataan mereka.'Bosan', perkataan membawa maksud subjektif.Mungkin perempuan boleh menjelaskan maksud perkataan itu mengikut pengertian mereka jika dihubungkaitkan dengan lelaki. Lelaki pula mungkin jarang menyedari sikap dan tingkah laku mereka membosankan perempuan. Maklumlah, keegoan majoriti lelaki dikatakan tinggi.Tetapi perempuan juga tidak dapat lari dari hakikat sebenar. Mereka juga mungkin membosankan pada pandangan lelaki. Justeru, lelaki mempunyai takrifan perkataan sama jika dihubungkaitkan dengan perempuan.Kongsikan di sini, siapa lebih membosankan? Mengapa?:: dari mohd naim mohd zain

2 comments:

Zatty Badrol said...

haha, lelaki lebih tinggi egonya dari perempuan,

setiap kejadian allah pasti ada baik buruknya. mungkin di mata lelaki ,perempuan rendah di mata parempuan ,lelaki rendah.
bagaimanapun, dua individu ni should play their role towards each other.

itu sebab tuhan suruh cari pasangan.

Keihklasan merupakan kunci kepada hubungan yang berjaya.

Sharifah Hassan said...

heheeheh...

for a 15 year old lady..you have a very sharp mind! True as every word said!

Macamana nak play the right role at the right moment....kena cari formula tu!