Wednesday, February 11, 2009

The Tool..

something that I borrowed from here...

Ramai yang sering bertanya kenapa anak-anak aku semuanya bersekolah cina? Dan ramai juga yang bertanya kenapa aku merancang untuk menghantar anak-anak aku belajar ke Mesir. Ada juga yang bertanya kenapa satu-satunya anak lelaki aku bakal dibesarkan sebagai "Sufi"?

Kemampuan aku untuk membangunkan bangsa terletak dalam diri aku sendiri. Mungkin aku bukan guru yang hebat mahupun ibu yang terbaik namun aku tahu apa yang aku ingin anak-anak aku lakukan untuk generasi mereka. Ramai yang menganggap aku bercita-cita besar dan mempunyai impian yang terlalu tinggi. Memang dan aku akui hakikat itu. Malahan itulah misi aku menjadi ibu dan guru. Matlamat itu adalah penggerak untuk aku terus menerokai kehidupan sekaligus memenuhi impian untuk membangunkan generasi mendatang.

Kenapa perlu kita menunggu dan membiarkan orang lain melakukan untuk kita? Kenapa tidak kita sendiri mencorak dan menentukan warna kehidupan kita sendiri.

Kuncinya adalah pada ilmu pengetahuan dan bagaimana kita menguasai ilmu untuk membina empayar bangsa yang mampu menggerakkan dunia ke arah yang lebih baik.

Sanggup?

No comments: