Sunday, May 11, 2008

Last sekali!

Hahaha..aku sedang belajar guna "paint" sebab lapstop aku ni tak boleh simpan banyak benda. Menitik-nitik spray paint aku...Alahai..kalau pakai photoshop pun mengodek sana sini sendiri sebab tak tahu banyak arahan yang berseni dan berselirat tu!
Oleh kerana aku bertukar dari SMK Tarcisian Convent ke SMK Simpang maka aku belum tahu keputusan untuk PTK aku..nasib baik la masa aku melawat blog cikgu lain terjumpa link ke MPM. Dapatlah aku meredakan gelodak jiwa aku nih! Sebenarnya dah tahu aku tak dapat naik gaji kerana dimaklumkan hanya 3 orang guru sahaja yang dapat naik dari P1 ke P2.
Bersyukur tetap bersyukur sebab dapat melepasi tahap untuk naik pangkat..heheheh bila boleh mohon DG 44 pun tak tahu sebab tahun ni baru masuk 8 tahun. Kadang-kadang rasa rugi gak bila memikirkan kata-kata Ust Mat, guru besar aku dulu. Beria-ria dia tak bagi aku ke Universiti. Katanya nanti aku rugi. Cish..masin gak mulut dia...hahahah! Kalau aku stay dalam DG 29, mungkin gaji aku lebih tinggi dari sekarang. Tapi rasanya sekarang pun dah tinggi sebab dah masuk P2 dan baru je dapat satu kenaikan tambahan dan bulan 7 nanti naik lagi satu kenaikan. Kena belajar bersyukur nih!

4 comments:

Pak Ngah: said...

:: salam... tahniah...

Sharifah Hassan said...

Hahahaha...
Salam kembali,

PakNgah best la...takyah masuk exam hall macam kami yang duduk kat ground floor nih!

So bila nak naik Jusa C? Kena belanja Milo 'O' tarak gula tarak susu, kasi kaw-kaw!Gelas besar ek!

Cuti sekolah ni balik pantai tak??

honey said...

kena belanja ni!

Pak Ngah: said...

:: salam...

:: Jusa A, B @ C tu siapa...? Jusa atau DG41 tu sama je... masih jadi kuli... mesti laksanakan tugas... jangan rasuah... jangan memonteng... jangan tau mengarah je kat orang di bawah kita... apa2pun perlu pastikan rezeki yang kita terima tu adalah halal... dalam maksud berbentuk umum...