Monday, November 30, 2009

Translator

Zaman UPM dulu kala, selalunya aku mengambil upah translatekan journal-journal students buat pocket money (yang selalunya menjadi tambang balik kampung!)..sekarang aku translate journal untuk thesis aku sendiri pulak!! Berapa bayaran yang wajar aku kenakan nih?! Kalau dulu satu journal tidak melebihi 5 mukasurat, upahnya ialah RM 15. Sekarang ni kena naikkan ghega dah...

Tapi bila tengok journal yang bertimbun-timbun...takkan la aku nak berhutang dengan diri aku sendiri pulak??? Atau aku belikan sesuatu yang diri aku dok idamkan dah lama...Amacam?? menarik gak idea tu...heheheh!!