Thursday, September 25, 2008

Hero

Apa kisah nak dikisahkan? Kisah sedih, kisah lawak atau kisah pengajaran?
Kisah sedih: Anak sedara aku patah tangan! Anak best friend aku operate appendik. Kawan aku demam sampai tertidur di masjid. Aku pula blood count tak naik-naik. Berat badan yang turun! Akhirnya hero aku menyarankan aku ke Columbia Hospital berjumpa dengan physician, Dr Ariffin (another hero)
Kisah lawak: Waaargh...apa yang lawak? Aku hilang sabar, hilang cool! hehehehe...pasal anak dara aku punya kisah sepasang kasut! Tak pernah aku merayau berjam-jam mencari sepasang kasut. Layan je lah dalam keletihan. Lepas tu tengok-tengok lampu kereta on sampai berjam-jam. Enjin pula tak boleh start. Kira ramai juga la hero yang menolong!
Kisah pengajaran: (Ngv dan kisah seekor ikan) Apa yang simboliknya? Ngv mengingatkan aku 4 jari menunding ke arah aku sendiri. Kisah seekor ikan pula menunjukkan kesombongan aku yang akhirnya memakan diri aku sendiri. Hero aku juga datang menyelamatkan keadaan dan meredakan suasana!
So thank you to all the heroes that stayed with me through out yesterday and today!

2 comments:

jinggo said...

saya amat suka pada PENGAJARAN tu - satu bentuk penulisan yg saya kena baca berkali2 ( cgu pandai menulis )

Sharifah Hassan said...

Nabil kata: "Lu fikir sendiri lah...."